4-дневно примирие между Израел и Хамас. Правителството на Израел прие споразумение

...
4-дневно примирие между Израел и Хамас. Правителството на Израел прие споразумение
Коментари Харесай

4-дневно примирие: Израел и Хамас временно спират огъня

4-дневно помирение сред Израел и Хамас. Правителството на Израел одобри съглашение за прекъсване на огъня в Ивицата Газа, което включва замяна на заложници за палестински пандизчии.

Мнозинството от израелския кабинет гласоподава в интерес на договорката с ислямистката формация „ Хамас “. Според информацията минимум 50 дами и деца, отвлечени в Ивицата Газа, ще бъдат освободени по време на 4-дневното помирение.

В подмяна Израел ще освободи минимум 140 дами и малолетни от своите затвори, оповестяват израелски медии.

Споразумението включва още допускане на филантропична помощ в Газа, включително гориво. Според премиера на Израел Бенямин Нетаняху Червеният кръст ще получи достъп до останалите заложници, отвлечени при нападението на „ Хамас “ на израелска територия на 7 октомври.

„ Тази вечер сме изправени пред мъчно решение, само че това е вярното решение. Във войната има стадии, както и при връщането на заложници има стадии, само че ние няма да се откажем, до момента в който не реализираме безспорната победа и до момента в който не ги върнем всички назад “, сподели той.

Катар удостовери през днешния ден съглашението за „ филантропична пауза “ в Газа с замяна на израелски заложници против палестински пандизчии, оповестено по-рано от Израел и „ Хамас “.

Катар имаше посредническа роля в уреждането на съглашението.

„ Държавата Катар удостоверява уговорката си към продължаващите дипломатически старания за деескалация на напрежението, прекъсване на кръвопролитията и отбрана на цивилното население. В тази връзка Катар прави оценка напъните на Арабска република Египет и Съединените американски щати за постигането на това съглашение “, се споделя още в обявата, представена от ДПА.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР